Videopeliturnaukset ja niihin pukeutuminen

Videopeliturnaukset ja niihin pukeutuminen

 

Elektronisesta urheilusta eli videoiden pelaamisesta kilpailullisesti on tullut iso bisnes. Vielä viime vuosituhannella videopelien pelaamista pidettiin epäsosiaalisten nörttien ajanvietteenä, mutta nyt on videopelaamisen status muuttunut täysin. Pelaajia löytyy kaikista ikäluokista ja kaikista sosiaalisista taustoista, itse asiassa suurin pelaajaryhmä ovat nuoret, hyvin koulutetut ja työssäkäyvät ihmiset, joille pelaaminen on intohimoinen harrastus ja siihen ollaan valmiita laittamaan myös rahaa.

Videopeliturnauksia järjestetään sekä harrastajille että ammattilaisille, ja jälkimmäisten turnauksissa liikkuvat isot rahat. Turnaukset kestävät päiväkausia ja siksi ei ole yhdentekevää, mitä päälleen ja jalkaansa pistää, sillä kuka tietää, ehkä oikeanlainen vaatetus ja jalkineet saattavat olla se tekijä, joka siivittää pelaajan voittoon.

Mukavat vaatteet auttavat keskittymään

Elektroninen urheilu, joka on englanniksi e-sports tai eSports, on multimiljoonabisnestä ja isoimpia turnauksia näytetään televisiossa. Kilpailla voi millä tahansa pelillä, mutta kuten missä muussa urheilulajissa tahansa, on myös elektronisessa urheilussa ammattilaisia ja ammattimaisesti voi pelata vain tiettyjä pelejä, kuten esimerkiksi Dota 2 ja Counter Strike.

Mukavuus vaateiden ja jalkineiden suhteen on tärkeää videopeliturnauksessa, on kyse sitten harrastajasta tai ammattilaisesta. Helpointa on hommata kengät netistä, jossa valikoima on suuri. Hengittävyys ja mukavuus ovat avainasioita, kengät eivätkä vaatteet saa puristaa tai hangata, sillä se vie huomiota pois pelisuorituksesta.

Suurimpia videopeliturnauksia myös televisioidaan, ja tämä tuo tietenkin uudenlaisia haasteita pukeutumiselle, sillä suurimpia videopeliturnauksia seuraa kymmeniä miljoonia katsojia. Tässäkin suhteessa lienee paras neuvo pukeutua oman persoonansa ja tyylinsä mukaisesti. Monet miehet pukeutuvat jopa konservatiivisesti, mutta kenkiin panostetaan ja ne saattavat olla hyvinkin värikkäät ja niin sanottu statement piece, jonka ihmiset huomaavat ensimmäiseksi ja joka tekee koko asun.

Elektroninen urheilu on vallannut myös Suomen ja YLE onkin alkanut televisioida suurimpien videopeliturnausten finaaleja. Ensimmäisen kerran YLE televisioi videopeliturnauksen vuonna 2014 ja katsojia oli ennätysmäärä. Eivätkä kaikki suinkaan olleet nuoria miehiä, jotka ovat tässä suhteessa tavanomaisin katsojaryhmä, vaan mukana oli runsaasti myös keski-ikäisiä katsojia.

Jalkineet pelin mukaan

Vuonna 2016 koettiin pieni vallankumous videopelimaailmassa, kun Pokemon GO saapui kauppoihin. Se on niin sanottu laajennetun todellisuuden peli, jossa reaalimaailma ja virtuaalinen maailma kohtaavat.

Pelissä kuljetaan oikeissa, reaalimaailman paikoissa metsästämässä virtuaalisia pokemoneja. Pelissä järjestetään myös turnauksia, joka tietenkin asettaa uudenlaisia vaatimuksia näissä turnauksissa käytettäville jalkineille. Pelaajat kävelevät paljon, joten mukavuus on avainasemassa, jalkineen tulee olla myös tukeva ja hiertämätön.

Comments are closed.
lighthouse