Näin hyödyt videopelien pelaamisesta!

Näin hyödyt videopelien pelaamisesta!

 

Videopelejä on kautta aikojen kritisoitu mediassa – pelejä on erityisesti arvosteltu väkivaltaisesta sisällöstä, jonka on arveltu lisäävän aggressiivista käyttäytymistä. Lisäksi harrastukseen perehtymättömät näkevät videopelit usein vain tyhjänpäiväisenä ajanvietteenä, jolla ei ole sen kummempaa merkitystä.

Samanaikaisesti peliteollisuus on kuitenkin noussut valtavaan suosioon ja lapset kasvavat videopelien parissa. Tutkimuksissa onkin ryhdytty keskittymään myös videopelien positiivisiin vaikutuksiin. Miksi siis pelaaminen kannattaa?

1. Parantavat koordinaatiokykyä

Pelaaminen kehittää erityisesti silmän ja käden yhteistyötä. Näppäryyttä ja erilaisten monimutkaisten ohjaimien käyttötaitoa vaativissa ammateissa pelikokemuksesta voi olla merkittävää hyötyä.

2. Kehittävät kielitaitoa

Pelien kielenä on useimmiten englanti. Säännöllinen pelaaminen, jossa pelaaja altistuu jatkuvasti vieraalle kielelle kehittää luonnollisesti kielitaitoa. Lisäksi moninpelejä pelatessa kommunikointi muiden pelaajien kanssa tapahtuu usein englanniksi.

3. Edistävät sosiaalisia taitoja

Moninpelit, joissa pelaajat pyrkivät yhteiseen päämärään joukkueena vaatii pelaajalta hyviä tiimityöskentelytaitoja. Joukkueessa ei ole varaa sooloiluun, mikäli pelissä haluaa pärjätä. Samalla toiset pelaajat voivat muodostaa tärkeän osan sosiaalista verkostoa.

4. Vähentävät stressiä ja ehkäisevät masennusta

Uppoutuminen pelimaailmaan tarjoaa pakokeinon arjen mahdollisilta ongelmilta. Ne antavat muuta ajateltavaa ja kasuaalit, hidastempoiset pelit voivat jo itsessään sisältää rentouttavia elementtejä, jotka auttavat palautumaan ylikierroksilta.

5. Lisäävät keskittymiskykyä

Peleissä tapahtuu paljon – ja nopeasti – ja tällä on suora vaikutus yleisen keskittymiskyvyn paranemiseen. Pelaajan tulee kyetä kiinnittämään huomiota moniin asioihin yhtäaikaisesti.

Comments are closed.
lighthouse