Sisusta tarkoituksenmukainen pelihuone

Sisusta tarkoituksenmukainen pelihuone

Jos pelaat tietokoneella vähänkään enemmän, itse pelikoneen lisäksi kannattaa panostaa myös huoneen kalusteisiin ja sen sisustukseen. Ne luovat tunnelmaa ja lisäksi säästävät monelta vaivalta, sillä pelaaminen vaatii hyvän ergonomian siinä missä mikä tahansa istumatyö. Pelatessa aika usein unohtuu, ja samassa innostuksessa tuppaavat katoamaan myös parhaat mahdolliset istuma-asennot. Siksi on tärkeää, että puitteet ovat pelatessa kunnossa. Sisustus puolestaan virittää hyvään fiilikseen ja saa pelihuoneen tai pelinurkkauksen tuntumaan kodikkaalta.

Se, millaisessa paikassa mieluiten pelaa ja missä kokee yltävänsä parhaisiin mahdollisiin tuloksiin, on tietenkin yksilöllistä. Suurin osa pelaajista on kuitenkin enemmän tai vähemmän sitä mieltä, että kun pelipaikka on rauhallinen ja oman maun mukainen, pelaaminen on miellyttävämpää. Kun pelaaminen on miellyttävämpää, se puolestaan inspiroi yhä parempiin pelituloksiin, olipa oma suosikkipeli mikä tahansa. Ei ole väliä, oletko satunnainen pelaaja vai kunnianhimoisesti ammattilaiseksi tähtäävä peluri. Pelipaikalla on joka tapauksessa väliä.

Pienet yksityiskohdat viimeistelevät kokonaisuuden

Sisustamalla saa uutta ilmettä helposti ja jo pikkurahalla. Monet ovat mieltyneet esimerkiksi suosikkipeliensä erilaisiin figuureihin ja pehmoleluihin, joita on hauska asetella esille päivää piristämään. Kun pelimaailmaan liittyvät julisteet puolestaan saavat ympärilleen sopivat ja näyttävät kehykset, on yleisvaikutelma yhtä aikaa rento ja tyylikäs. Mikäli julisteita ja muuta visuaalista materiaalia on paljon, kehykset on hauska sommitella näyttäväksi kollaasiksi. Koska kuvien ja kehysten vaihtaminen uusiin on helppoa, voi pelinurkkauksen kokonaistunnelmaa vaihdella nopeasti vaikkapa oman mielialan, vuodenajan tai ajankohtaisten pelimieltymysten mukaan. Nopeimmillaan muodonmuutos onnistuu muutamassa minuutissa.

Muutakin pientä ja mukavaa, kuten peliaiheisia kahvikuppeja, tyynyjä, valaisimia ja vaatteita, kannattaa pitää esillä ja käytössä – eiväthän ne kaapissa ilahduta ketään! Irtotavaroiden suhteen kannattaa kuitenkin pitää pää kylmänä ja muistaa, että maltti on valttia. Vaikka mieli kuinka tekisi hankkia kaikki mahdollinen peliaiheinen tavara, ostoksia kannattaa tehdä harkiten jo taloudellisten syiden vuoksi. Jos taas tavaraa on paljon esillä, yleisvaikutelma on helposti levoton ja räikeä. Lisäksi siivoaminen saattaa osoittautua hankalaksi, mikäli irtonaista pikkusälää on liikaa.

Satsaa laadukkaisiin kalusteisiin

Kalusteet pelihuoneeseen kannattaa hankkia harkiten. Laadukkaat ja oikein valitut kalusteet ovat pitkäikäisiä. Oikein mitoitettu pelipöytä ehkäisee niska- ja hartiajumeja ja tarjoaa tilan tarvittaessa kahdelle tai kolmelle näytölle. Pelimukavuus paranee, kun kaikki tarvittava löytyy heti kätevästi käden ulottuvilta. Myös pelituolit lisäävät käyttömukavuutta muun muassa käsinojien ja erityisesti pelaamiseen suunnitellun muotoilun ansiosta. Mikäli pelituolin ja -pöydän hankkii settinä, ne sopivat yhteen ja kokonaisuuden voi valita niin, että se sopii myös kodin sisustukseen, mikäli erillisen pelihuoneen sijaan käytössä on vain pelinurkkaus.

Muitakaan pelivarusteita ei kannata unohtaa. Peli-inspiraatiota saattavat lisätä vaikkapa pelihiirimatot, lattiasuojukset tuolin alle, kaapit ja muut säilytysratkaisut peleille ja pelitarvikkeille, hyvät ja asianmukaiset valaisimet, niskatyynyt, kuulokepidikkeet ja niin edelleen. Oman pelipaikan sisustamisessa vain mielikuvitus on rajana! Kun kaikki on valmista, vaarana on korkeintaan se, että toimivassa ja miellyttävässä ympäristössä pelien parissa viihtyy jopa liikaa. Pelaaminen on koukuttavaa puuhaa ja hyvä harrastus, kunhan muistaa pitää sen sellaisena ja malttaa välillä tehdä muutakin.

Comments are closed.
lighthouse