TOP 5 – Kaikkien aikojen myydyimmät videopelit

TOP 5 – Kaikkien aikojen myydyimmät videopelit

 

1. Tetris (1984)

Kaikille varmasti tuttu klassikkopeli “Tetris” (https://fi.wikipedia.org/wiki/Tetris), jossa kerätään pisteitä muodostamalla rivejä neljästä laatikosta koostuvista palikoista, on käännetty vuosien saatossa lähes kaikille kotitietokoneille ja konsoleille. Pelin suunnitteli venäläinen Aleksei Pažitnov.

2. Minecraft (2009)

Sandbox-peleihin (suom. hiekkalaatikkopelit) lukeutuva Minecraft tarjoaa pelaajalleen valtavan suuren avoimen pelimaailman, joka kasvaa automaattisesti pelaajan liikkuessa sen sisällä. Minecraftissa pelaaja luo erilaisia rakennelmia kolmiulotteisessa pelimaailmassa. Ideana on hyödyntää erilaisia materiaaleja, jotka pelaaja itse hankkii eri tavoin. Pelissä ei ole varsinaista ”loppua” tai päämäärää, vaan siinä keskeisintä on juuri pelimaailman luominen ja siellä seikkaileminen. Pelaaja voi rakentaa, kaivaa, seikkailla, taistella, viljellä, kasvattaa eläimiä ja valmistaa erilaisia esineitä.

Lisäksi pelaaja voi pelata muiden pelaajien kanssa ja avata oman serverinsä moninpeliä varten. Peli on myös synnyttänyt oman yhteisönsä, joka tuottaa peliin erilaisia ”modeja” – lisäosia ja laajennuksia.

3. Wii Sports (2006)

Peli muodostuu erilaisista urheilupeleistä, joiden pelaaminen tapahtuu konsolin omalla ohjaimella (Wii Remote) jonka toiminta perustuu liikkeentunnistukseen. Pelaaja voi valita urheilulajiksi tenniksen, baseballin, golfin, keilauksen tai nyrkkeilyn.

Pelin suosio perustunee etenkin siihen, että se tuli uuden Wii-pelikonsolin ostajalle mukana kaupassa. Tämä perheystävällinen konsoli myi ns. seitsemännen sukupolven konsoleista parhaiten.

4. Grand Theft Auto V (2013)

GTA 5 on osa Rockstar Gamesin julkaisemaa suosittua Grand Theft Auto -pelisarjaa. Laaja avoin pelimaailma sijoittuu kuvitteelliseen San Andreasin osavaltioon. Yksinpelin kolme pelattavaa hahmoa ovat ryöstökeikkoja järjestävät rikolliset Michael de Santa, Trevor Phillips ja Franklin Clinton. Pelaaja vaihtelee hahmosta toiseen koko yksinpelin tarinan ajan. Lisäksi avoin pelimaailma tarjoaa pelaajalle mahdollisuuden tutkia paikkoja oman mieltymyksensä mukaan ja verkon välityksellä tapahtuva moninpeli haastaa pelaajan päihittämään toisia pelaajia.

5. Super Mario Bros (1985)

Nintendon kehittämän pelin menestyminen perustui sen soveltuvuuteen monenlaisille pelaajille iästä ja sukupuolesta riippumatta. Marion katsotaan luoneen tasohyppelyn omana lajityyppinään. Pelissä ei räiskitä aseilla, vaan viholliset kukistetaan hyppäämällä niiden päälle. Tavoitteena on läpäistä pelin kahdeksan maailmaa, jotka sijoittuvat Sienivaltakuntaan ja pelastaa lopulta Prinsessa Peach.

Comments are closed.
lighthouse